Wat je bij mij kunt doen

 In mijn keramiekatelier Écht Marion!
verzorg ik keramieklessen.

Cursisten werken op hun eigen manier en niveau met klei. Dus beginners én gevorderden zijn welkom.

Er is keuze uit diverse handvormtechnieken, boetseren en draaien op de schijf.
Iedere cursist is vrij om te maken wat hij of zij wil. Samen bepalen we de beste werkwijze.

Het atelier is goed geoutilleerd en straalt een rustige en gezellige sfeer uit. De materialen zoals klei en glazuur koop je in het atelier.

Kleilessen

Met je handen in de klei

Tijdens deze lessen werk je zelfstandig aan een werkstuk in het gezellige atelier van Écht Marion! De begeleiding is individueel. Wil je werken met handvormen, boetseren of pottenbakken (draaien op de schijf), het is allemaal mogelijk. Na het droogproces, al dan niet voorzien van een engobe (glazuurtechniek op ongebakken klei), wordt het werkstuk gebakken (biscuitbak).

Vervolgens ga je glazuren en wordt je werkstuk voor de laatste keer gebakken (glazuurbak).

Korte cursussen

Nooit te oud om te leren

Regelmatig worden er korte cursussen van twee of drie lessen aangeboden of op aanvraag. Tijdens deze lessen maak je bijvoorbeeld een windlicht, een schaal of een vaas. De vorm kan opgebouwd worden met rolletjes klei, in een mal of met platen klei.
Daarna decoreer je het werkstuk en met behulp van een engobe (glazuurtechniek op ongebakken klei) voorzien van kleur en een eventuele tekening. Na de eerste bak (biscuitbak) wordt het werkstuk door mij geglazuurd en nog een keer gebakken (glazuurbak). Je kunt er ook voor kiezen om je werk van een glazuur te voorzien waarna deze gebakken wordt.
Na ongeveer 2 à 3 weken is je object klaar om opgehaald te worden in Keramiekatelier Écht Marion!

Workshops

Gezelligheid kent geen tijd

Samen met je vriendinnen, je familie of als vrijgezellenfeestje iets moois maken kan bij Écht Marion!
Tijdens een dagdeel of gedurende een hele dag maken jullie een item volgens een workshop die bij jullie past. Cateringwensen worden apart besproken.

Na ongeveer 2 à 3 weken zijn de objecten klaar om opgehaald te worden in Keramiekatelier Écht Marion!

Geschenken

Unieke 'one of a kind' cadeaus

Zoek je iets leuks voor in de tuin, grappige vaasjes voor Moederdag of een leuke schaal voor een jarige tante?

Kom eens kijken in Keramiekatelier Écht Marion! of er wat voor je bijstaat. Staat het er niet tussen, bespreek je wensen en ik ga het voor je maken. Houd wel rekening met een levertijd tussen de 3 à 4 weken.

Cadeaubonnen voor een ‘one of a kind’ of voor kleilessen en workshops zijn verkrijgbaar.

Teambuilding

Verbinden door klei

Keramiekatelier Écht Marion! biedt een gezellige ambiance voor een teambuilding workshop zowel voor mannen áls vrouwen. Ik organiseer verschillende workshops, samen kiezen we de workshop die bij jullie past. Cateringwensen worden apart besproken. Organiseer je liever iets op een andere locatie, dat kan ook!

Na ongeveer 2 à 3 weken zijn de objecten klaar om opgehaald te worden in Keramiekatelier Écht Marion!

Urnen maken

Helend en rustgevend

Maak je persoonlijke urn voor je overleden dierbare bij Écht Marion! Zelf een urn maken werkt helend en geeft rust in een verdrietige periode.
Ervaring in het werken met klei is niet nodig want ik ondersteun je bij dit proces. Je kunt alleen komen of samen met familie en/of vrienden. Heb je behoefte aan extra (kleinere) urnen bijvoorbeeld voor de kinderen dan kan dat natuurlijk ook. Zo heeft iedereen zijn eigen bijzondere liefdevolle bewaarplaats.

Houd rekening met 2 dagdelen voor de creatie.