Écht Marion! bestaat 1 jaar

Vorig jaar, op zaterdag 14 januari 2017, had ik de officiële opening van mijn atelier. Ik had de burgemeester gevraagd of zij de officiële opening wilde verrichten en dat was toegezegd. Daar was én ben ik nog steeds heel erg trots op dat ze dat bij míj, gewoon een klein kleiatelier, wilde doen.
De garage en het atelier stonden helemaal vol met familie, vrienden, buren en andere mensen die mij en mijn atelier een warm hart toedragen. Haar toespraak was heel erg persoonlijk en hoewel ik er normaal gesproken helemaal niet van houd om zo in de belangstelling te staan, genoot ik er nu intens van. Samen met de burgemeester onthulden we mijn naambord en in de zon proostten we met prosecco in de hand met z’n allen op een mooi atelier en dat het goed zou gaan lopen.
Hier had ik mijn baan voor opgezegd. Maanden verbouwd/geklust in het atelier, kringloopcentra afgelopen, Ikea en bouwmarkten zeer regelmatig bezocht. Het waren heftige maanden geweest maar ó zo leuk en leerzaam.

Inmiddels 1 jaar verder en wat is er gebeurd?

Van 1 cursist ben ik gegroeid naar 12 cursisten. De woensdagochtend en woensdagavond zitten nu vol en met ingang van februari ga ik ook lesgeven op de dinsdagochtend.

Ik heb een fantastische open dag gehad op de eerste zondag van september. Het weer was prachtig, de tuin stond vol met mooie kunstwerken van mijn cursisten en mijzelf en in de koffiehoek was het druk en gezellig. Hier bleek maar weer dat Oss klein is want bijna iedereen die kwam zag wel een bekende.

Ook de 250ArtSale eind november in de Pauluskerk was drukbezocht en leuk. Nieuwe inspirerende mensen ontmoet en mooie kunstwerken gezien.

Tijdens deze dagen ben ik gevraagd om op de Internationale vrouwendag in het TBL te staan. Super leuk natuurlijk en daar ben ik nu druk voor bezig. Mooie dingen maken, bedenken wat ik wil maken, wat ik uit wil stallen. Gelukkig heb ik nog even want het is pas op 11 maart.

Verder geef ik dit jaar meerdere korte cursussen en workshops en natuurlijk zijn er mijn wekelijkse kleilessen. Wat er verder op mijn pad komt…….ik wacht het af.

Wat in ieder geval vaststaat is de open dag op de eerste zondag van september, dit jaar op 2 september en in samenwerking met Zanghuis Hester uit Lith. Dat gaat heel leuk worden, geloof me maar!

Het volgende blog ga ik schrijven over mijn opleiding aan het SBB. Leuk, maar ook vol met frustraties door mislukte glazuren, oren die niet naar mijn zin zitten. Kortom, genoeg om over te schrijven!