Stelletje Pottenbakkers!

De laatste tijd ben ik druk geweest met de opnames van het programma Stelletje Pottenbakkers. Stelletje Pottenbakkers is een programma met bekende Nederlanders die met klei aan de slag gaan. Iedere week valt er een deelnemer af totdat er een winnaar overblijft die een prachtige bokaal krijgt en een servies mag gaan maken. Inmiddels zijn alle opnames geweest en heb ik weer tijd om te doen waar ik de afgelopen weken geen tijd of energie voor had. Want als je niet bekend bent in tv-land, het is wennen hoor!  Ik doe niet mee als deelnemer, ik kom ook niet in beeld....gelukkig, maar als atelierassistent. En wat was het een super leuke ervaring!
Samen met Mary (mede atelierassistent en tevens klasgenoot van mij op het SBB) waren wij verantwoordelijk voor de klei, de engobes, glazuren, gereedschappen en draaischijven. Wij zorgden er onder andere voor dat de klei gewalkt werd, klaar om te gebruiken door de deelnemers. En dat ging in grote hoeveelheden! Je moet je bedenken dat er acht deelnemers zijn die bij een bepaalde opdracht ieder 20 bollen klei à 500 gram  krijgt. Na de opdracht, de werken werden niet bewaard, is de klei nat en moet met nieuwe klei gemengd worden om weer te kunnen gebruiken. Reken maar uit, die dag hebben wij ieder meer dan 100 kilo klei gewalkt. En daar word je niet alleen moe van, daar word je ook gruwelijk melig van. En na al dat walken moet je ook alle draaischijven, gereedschappen, emmertjes kleiwater en de vloer rondom de draaischijven schoonmaken. Heel stil want tegelijkertijd zijn er ook nog opnames. Inmiddels kunnen wij heel goed en snel walken en super snel schoonmaken (ook heel stil) én zijn we goed in het ontwijken van de camera's.
Afgelopen zondag heeft Shirma Rouse het deelnemersveld  moeten verlaten, helaas. Nu kan ik wel zeggend dat ik benieuwd ben wie er komende zondag uit moet maar ja, ik weet zelfs al wie de winnaar is. Het leuke is dat het niveau echt omhoog gaat. De eerste aflevering of de laatste, wat een verschil en hoe leuk om te zien.
Dus allemaal kijken, zondagavond om 21.30 uur SBS6 Stelletje Pottenbakkers!